Algemeen

Elke zondag is er een ‘vergadering’. Deze begint om 09.30u en eindigt om 12.00u. Op deze vergadering wordt iedereen, behalve de kapoenen, in perfect uniform verwacht. Elke laatste zondag van de maand duurt de vergadering een hele dag, namelijk van 09.30u tot 17.00u. Heel af en toe valt het voor dat een vergadering wordt verplaatst van zondag naar zaterdag. Dit gebeurt voornamelijk als er zaterdagavond een grote scoutsactiviteit staat gepland. Vaste momenten waarop de vergadering op zaterdag in plaats van op zondag doorgaat zijn dan ook de dagen waarop Studio 28 (onze jaarlijkse grote discofuif) en de Dropping doorgaan. Op deze dagen na vinden alle vergaderingen normaal gezien op zondag plaats.

Tijdens het jaar zijn er ook enkele weekends. Het eerste  – waarop alle takken individueel op weekend gaan – valt steeds tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie. Op het groepsweekend – het tweede vaste weekend – gaan alle takken samen weg. Dit valt elk jaar tijdens de paasvakantie. Naast deze 2 weekends organiseren de meeste takken (vanaf de welpen), jaarlijks nog een derde weekend, exclusief voor de oudste leden van de tak.

En als klap op de vuurpijl is er natuurlijk nog het kamp. Alle takken gaan op hetzelfde moment op kamp, zij het naar een andere bestemming. Het kamp valt sinds 2020 steeds op dezelfde datum, namelijk 21 juli tot 31 juli.  De duur van het kamp verschilt wel van tak tot tak. Kapoenen gaan 5 nachten op kamp (de laatste 5, dus van 26 tot 31 juli). Welpen tot jogivers gaan de volle 10 nachten, en voor givers komen er nog 2 nachten voorkamp bij (dus 19 juli tot 31 juli). Om de 3 jaar is er een groepskamp, en gaan we dus met alle takken samen naar dezelfde bestemming. Zo zijn volgende jaren een groepskamp: 2022, 2025, 2028, …. Ieder groepskamp gaan de kapoenen uitzonderlijk de eerste 5 nachten op kamp in plaats van de laatste 5 nachten. Dit wil dus zeggen dat met groepskamp de kapoenen van 21 tot 26 juli op kamp gaan.